Inspirationen till den här rätten kommer från härliga spanska potatisrätter som patatas bravas, tortilla och vitlökschampinioner. Men skillnaden är att vi rostar alla grönsakerna i samma panna. Sedan strösslar vi över ett täcke av persilja och ringlar över rikligt med aioli. Så gott! Servera gärna med våra vegetariska biffar som du hittar i frysdisken.
800 g mjölig potatis
2 röda paprikor
6 vitlöksklyftor, med skal och lätt krossade
1/2 dl Kung Markatta olivolja
2 tsk paprikapulver
1/4 tsk cayenne
1 msk torkad rosmarin
Salt
200 g skogschampinjoner
500 g körsbärstomater
1 stor näve persilja, finhackad
Vegansk aioli
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Dela potatisarna i stora klyftor eller bitar, hacka paprikan i liknande storlek och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna.
Ringla över rikligt med olja, kryddor och salt och vänd runt så allt är täckt.
Låt rosta i ugnen i ca 25 minuter.
Lägg sedan på svampen och tomaterna.
Vänd runt i oljan och kryddorna och sätt tillbaks i ugnen i ca 25 minuter till eller tills potatisen är färdig och grönsakerna börjar se brända ut mot ändarna.
Ta ut från ugnen och strössla ut persiljan över grönsakerna och ringla över generöst med aioli (ifall aiolin är för tjock kan man enkelt tunna ut den med vatten)
Servera med en sallad på sidan.
Ingredienser
800 g mjölig potatis
2 röda paprikor
6 vitlöksklyftor, med skal och lätt krossade
1/2 dl Kung Markatta olivolja
2 tsk paprikapulver
1/4 tsk cayenne
1 msk torkad rosmarin
Salt
200 g skogschampinjoner
500 g körsbärstomater
1 stor näve persilja, finhackad
Vegansk aioli
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Dela potatisarna i stora klyftor eller bitar, hacka paprikan i liknande storlek och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna.
Ringla över rikligt med olja, kryddor och salt och vänd runt så allt är täckt.
Låt rosta i ugnen i ca 25 minuter.
Lägg sedan på svampen och tomaterna.
Vänd runt i oljan och kryddorna och sätt tillbaks i ugnen i ca 25 minuter till eller tills potatisen är färdig och grönsakerna börjar se brända ut mot ändarna.
Ta ut från ugnen och strössla ut persiljan över grönsakerna och ringla över generöst med aioli (ifall aiolin är för tjock kan man enkelt tunna ut den med vatten)