Godaste fröknäcket gör man själv. Det är glutenfritt, knaprigt och packat med nyttigheter!
Fröknäcke
1 dl Kung Markatta Chiafrön
1 dl Kung Markatta Linfrön
1 dl Kung Markatta Solrosfrön
1 dl Kung Markatta Pumpafrön
1,5 dl havregryn
1 tsk havssalt
3 dl vatten
Fröknäcke
Sätt ugnen på 160°C.
Rör ihop alla ingredienser i en skål.
Ställ åt sidan och låt dra i ca 10-15 minuter.
Chiafrön och linfrön suger upp vatten och får en geléliknande konsistens som binder ihop knäckebröden.
Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, lägg ett till bakplåtspapper över och kavla försiktigt smeten jämntunn.
Dra bort det översta pappret och baka först i ugnen i 30 minuter, ta ut och skär i 12 jämnstora bitar med en stor kniv eller pizzaslicer, sätt sedan tillbaka i ugnen och låt baka i 30 minuter till eller tills de är helt torra och knapriga. Låt svalna och bryt isär.
Förvara i en lufttät behållare.
Ingredienser
Fröknäcke
1 dl Kung Markatta Chiafrön
1 dl Kung Markatta Linfrön
1 dl Kung Markatta Solrosfrön
1 dl Kung Markatta Pumpafrön
1,5 dl havregryn
1 tsk havssalt
3 dl vatten
Instruktioner
Fröknäcke
Sätt ugnen på 160°C.
Rör ihop alla ingredienser i en skål.
Ställ åt sidan och låt dra i ca 10-15 minuter.
Chiafrön och linfrön suger upp vatten och får en geléliknande konsistens som binder ihop knäckebröden.
Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, lägg ett till bakplåtspapper över och kavla försiktigt smeten jämntunn.
Dra bort det översta pappret och baka först i ugnen i 30 minuter, ta ut och skär i 12 jämnstora bitar med en stor kniv eller pizzaslicer, sätt sedan tillbaka i ugnen och låt baka i 30 minuter till eller tills de är helt torra och knapriga. Låt svalna och bryt isär.