Belugalinssallad med sötstarka morötter och yoghurtsås
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En underbart mättande och smakrik sallad med harissarostade morötter, belugalinser, fetaost, knapriga frön och granatäpplekärnor. Ett perfekt bevis på att sallad kan vara så mycket mer spännande än bara sallad.
Rostade morötter
1 påse morötter (500g)
1 msk harissa
2 tsk honung
1/2 tsk spiskummin
2 msk Kung Markatta olivolja
Salt och peppar
Sallad
300 g Kung Markatta belugalinser
2 nävar blandade örter, mynta, persilja, dill
2 avokado, hackade
1 påse blandad sallad
1 fetaost, bruten i bitar
0.5 dl valfria frön, rostade
1/2 granatäpple
Youghurtsås
1 dl yoghurt
1/2 citron, juicen
2 msk Kung Markatta olivolja
Salt och peppar
Rostade morötter
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och hacka morötterna i stora bitar och sprid ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Rör ihop harissa, honung, spiskummin, olja och en story nypa salt och vänd runt morötterna i marinaden.
Rosta i ca 25 minuter tills de börjar se lite brända ut mot ändarna.
Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen.
Youghurtsås
Rör ihop dressingen i en liten skål.
Hacka örterna och rör ner de kokta linserna tillsammans med hälften av dressingen.
Servering
Lägg upp sallad och linser på ett serveringsfat.
Toppa med morötterna, avokado, fetaost, granatäpple, fröer och ringla över resten av dressingen.
Ingredienser
Rostade morötter
1 påse morötter (500g)
1 msk harissa
2 tsk honung
1/2 tsk spiskummin
2 msk Kung Markatta olivolja
Salt och peppar
Sallad
300 g Kung Markatta belugalinser
2 nävar blandade örter, mynta, persilja, dill
2 avokado, hackade
1 påse blandad sallad
1 fetaost, bruten i bitar
0.5 dl valfria frön, rostade
1/2 granatäpple
Youghurtsås
1 dl yoghurt
1/2 citron, juicen
2 msk Kung Markatta olivolja
Salt och peppar
Instruktioner
Rostade morötter
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och hacka morötterna i stora bitar och sprid ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Rör ihop harissa, honung, spiskummin, olja och en story nypa salt och vänd runt morötterna i marinaden.
Rosta i ca 25 minuter tills de börjar se lite brända ut mot ändarna.
Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen.
Youghurtsås
Rör ihop dressingen i en liten skål.
Hacka örterna och rör ner de kokta linserna tillsammans med hälften av dressingen.
Servering
Lägg upp sallad och linser på ett serveringsfat.
Toppa med morötterna, avokado, fetaost, granatäpple, fröer och ringla över resten av dressingen.