Kryddig varm choklad med mandelmjölk

Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer: 1
Mandelmjölken ger denna kryddiga chokladdryck en mild mandelsmak och passar både veganer och laktosintoleranta.
Receptkreatör:

Ingredienser

Mandelmjölk 8 dl

2,5 dl Kung Markattas Sötmandel
7,5 dl vatten

Kryddig varm choklad

2,5 dl mandelmjölk (eller annan mjölksort)
3 tsk Kung Markattas Kakao
2 tsk Kung Markattas Rårörssocker
1/8 tsk malen kanel
1/8 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
en nypa muskot
en nypa flingsalt

Instruktioner

Mandelmjölk

Blötlägg mandlarna i vatten i 8 h.
Skölj av dem noggrant i vatten och mixa dem i en blender tillsammans med 7,5 dl vatten i några minuter. Nötterna ska bli väldigt finhackade.
Sila vätskan genom en saft- eller nötduk.
Förvara mjölken i en ren flaska med lock i kylen. Håller sig i 3-4 dagar.

Kryddig varm choklad

Blanda ihop kryddorna, kakaon och sockret tillsammans med lite av mandelmjölken i en kopp.
Fyll på med mer värmd mandelmjölk och vispa ihop med chokladblandningen.

Liknande recept