Rödbetspizza med valnötter, getost och honung

Huvudrätt
15 min
Antal personer: 4
Detta är en fantastiskt god pizza med rödbetor, getost, honung och valnötter. passar perfekt som en middag toppad med fräsch rucolasallad och ärtskott men fungerar lika bra som drinktilltugg eller på buffébordet, uppskuren i små bitar.

Ingredienser

Pizzadeg

5 dl Kung Markatta Mandelmjöl
3 dl dinkelmjöl (+ till utbakning)
1/2 tsk salt
4 tsk bakpulver
4 msk Kung Markatta Olivolja extra virgin
2 dl kallt vatten

Topping

1 rödlök
1 msk smör
2 tsk balsamico
Salt, svartpeppar
1/2 msk Kung Markatta Olivolja extra virgin
5 st kokta rödbetor
150 g getost
2 msk Kung Markatta Pumpafrön
1/2 dl Kung Markatta Valnötter
1 msk honung
Svartpeppar
Rucolasallad
Ärtskott

Instruktioner

Blanda alla ingredienser och rör ihop till en kladdig deg. Lägg degen på mjölat bord, tillsätt eventuellt mer mjöl och knåda till en smidig deg. Kavla ut degen på en smord långpanna. 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva löken och fräs den i smöret, tillsätt balsamico, salt och peppar och låt det fräsa på svag värme tills löken är mjuk.
Ringla olivolja över pizzadegen.
Skiva rödbetorna och lägg på, smula över getosten och toppa med pumpafrön och valnöt-ter.
Värm honungen lite och ringla den över pizzan, avsluta med svartpeppar.
Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.
Toppa med rucolasallad och ärtskott, servera direkt.
Tips! Vill du använda endast mandelmjöl i degen, dubbla då mängden samt tillsätt 2 msk fiberhusk. Det blir en kladdigare deg som då får bredas ut på plåten.

Liknande recept