En helt ljuvlig sallad med underbara smakkombinationer. Sötsyrlig vinägrett, lena belugalinser, ugnsbakade rödbetor, chèvre samt rostade valnötter. Perfekt som förrätt eller som lättare lunch med en god bit bröd till.
Sallad
3-4 st mellanstora rödbetor
Kung Markatta Olivolja
Salt
Peppar
3 dl Kung Markatta Grönsaksbuljong
1,5 dl Kung Markatta Belugalinser
50 gram Kung Markatta Valnötter
100 gram chèvreost
Blandad sallad
Honung-Citron Vinägrett
1 1/2 msk Honung
Saft från en citron
1 tsk färskpressad apelsin
2 msk Kung Markatta Äpplecidervinäger
0,5 dl Kung Markatta Olivolja
Salt och peppar
Ugnsbakade Rödbetor
Värm ugnen till 220°C.
Skala rödbetorna och lägg varje rödbeta i dubbel ugnsfolie (så de inte torkar), droppa lite olja över, salta och peppra.
Tillaga dem i ugnen i 35 minuter eller tills de känns mjuka, testa om de är klara med en sticka. Ta ut dem och låt stå i folien tills det är dags att servera.
Sallad
Rosta valnötter i en stekpanna
Koka linserna i buljongen, låt småkoka i 25 minuter
Rör ihop alla ingredienserna till vinägretten.
Placera grönsalladen i en stor skål och häll 2/3-delar av vinägretten över.
Spara resten av vinägretten till serveringen att droppa över betor och linser. Salta och peppra.
Lägg i linser, klyftade rödbetor, bitar av chèvre och valnötter i salladen och droppa resterande vinägrett över.
Salladen ska serveras ljummen, men smakar också utmärkt kall!
Tips
Om du vill ordna en finare förrättstallrik kan du skära rödbetorna tunt på mandolin och lägga dem i en cirkel på varje tallrik.
Lägg sedan på generöst med linser som du droppat vinägrett på, toppa med grön sallad, getost, rostade valnötter och lite mer av linserna.
Ingredienser
Sallad
3-4 st mellanstora rödbetor
Kung Markatta Olivolja
Salt
Peppar
3 dl Kung Markatta Grönsaksbuljong
1,5 dl Kung Markatta Belugalinser
50 gram Kung Markatta Valnötter
100 gram chèvreost
Blandad sallad
Honung-Citron Vinägrett
1 1/2 msk Honung
Saft från en citron
1 tsk färskpressad apelsin
2 msk Kung Markatta Äpplecidervinäger
0,5 dl Kung Markatta Olivolja
Salt och peppar
Instruktioner
Ugnsbakade Rödbetor
Värm ugnen till 220°C.
Skala rödbetorna och lägg varje rödbeta i dubbel ugnsfolie (så de inte torkar), droppa lite olja över, salta och peppra.
Tillaga dem i ugnen i 35 minuter eller tills de känns mjuka, testa om de är klara med en sticka. Ta ut dem och låt stå i folien tills det är dags att servera.
Sallad
Rosta valnötter i en stekpanna
Koka linserna i buljongen, låt småkoka i 25 minuter
Rör ihop alla ingredienserna till vinägretten.
Placera grönsalladen i en stor skål och häll 2/3-delar av vinägretten över.
Spara resten av vinägretten till serveringen att droppa över betor och linser. Salta och peppra.
Lägg i linser, klyftade rödbetor, bitar av chèvre och valnötter i salladen och droppa resterande vinägrett över.
Salladen ska serveras ljummen, men smakar också utmärkt kall!
Tips
Om du vill ordna en finare förrättstallrik kan du skära rödbetorna tunt på mandolin och lägga dem i en cirkel på varje tallrik.
Lägg sedan på generöst med linser som du droppat vinägrett på, toppa med grön sallad, getost, rostade valnötter och lite mer av linserna.