Produkter
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
RECEPT
Alla kategorier
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Sveriges grönaste varumärke
OM OSS
Om Kung Markatta
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Kycklinggryta med broccoli och kokosmjölk
Huvudrätt
Antal personer: 6
Ingredienser
Instruktioner
6 portioner Kung Markatta jasminris
900 g kycklingbröstfilé, tinad
450 g broccolibuketter, halvtinade
1 burk à 400 g Kung Markatta små vita bönor
400 ml Kung Markatta kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk Kung Markatta olivolja
5 dl Kung Markatta umami buljongtärning (vatten + 1 buljongtärning)
4 msk Kung Markatta dijonsenap
Salt och peppar
Eventuellt 1 msk majsstärkelse + 1 ½ msk vatten för redning
DEKORATION
Färsk koriander
Sesamfrön
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla kycklingen.
Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna.
Tillsätt vitlök och fräs ihop i 5 minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk, dijonsenap och broccolibuketter.
Sjud i ca 20 minuter.
För krämigare konsistens, blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i grytan under omrörning.
Vänd ner de vita bönorna, rör om och smaka av.
Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite mer dijonsenap för mer sting.
SERVERING
Toppa grytan med sesamfrö och färsk koriander.
Servera med nykokt jasminris
Ingredienser
6 portioner Kung Markatta jasminris
900 g kycklingbröstfilé, tinad
450 g broccolibuketter, halvtinade
1 burk à 400 g Kung Markatta små vita bönor
400 ml Kung Markatta kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk Kung Markatta olivolja
5 dl Kung Markatta umami buljongtärning (vatten + 1 buljongtärning)
4 msk Kung Markatta dijonsenap
Salt och peppar
Eventuellt 1 msk majsstärkelse + 1 ½ msk vatten för redning
DEKORATION
Färsk koriander
Sesamfrön
Instruktioner
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla kycklingen.
Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna.
Tillsätt vitlök och fräs ihop i 5 minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk, dijonsenap och broccolibuketter.
Sjud i ca 20 minuter.
För krämigare konsistens, blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i grytan under omrörning.
Vänd ner de vita bönorna, rör om och smaka av.
Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite mer dijonsenap för mer sting.
SERVERING
Toppa grytan med sesamfrö och färsk koriander.
Servera med nykokt jasminris
Relaterade produkter
Små vita bönor
400 g
Umamibuljong
6 st
Jasminris fullkorn
500 g
Dijonsenap
200 g
Liknande recept
Vego-Stroganoff med jasminris
Varm kokosmjölksgryta med grönkål och belugalinser
Tagliatelle med tomatpesto och vitlöksfrästa grönsaker
Tofu Dan Dan nudlar
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent